torstai 26. syyskuuta 2013

MOOTTORIAJONEUVOJEN KORJAUSEHDOT
 
 
 
 
Autoalan Keskusliitto ry:n ja Autotuojat ry:n jäsenliikkeiden ja jäsenjärjestöjen auto- ja erikoiskorjaamot sekä automaalaamot soveltavat autoalan kuluttajaneuvottelukunnan (AUNE) laatimia ja kuluttajaviraston/kuluttaja-asiamiehen tarkistamia moottoriajoneuvojen korjausehtoja.
 
Korjaamoilla on velvollisuuksia. Tehdyt työt tulee tehdä ammattitaitoisesti ja huolellisesti. Valmistajien ohjeita noudattaen. Korjaamo hankkii tarvittavat osat korjauksiin. Osien täytyy olla alkuperäisiä tai niitä vastaavia, ellei toisin sovita. Korjaamo pyrkii asiakkaalle edullisiin ja järkeviin ratkaisuihin.
 
Työstä tehdään aina työtilaus.Siinä sovitaan mitä autolle tehdään. Työlle annetaan hinta-arvio, hinta-arvio voi heittää maksimissaan 15%, ellei tule lisähommaa. Lisätöitä voi tulla, niistä ilmoitetaan asiakkaalle. Samalla korjaamo voi myydä asiakkaalle muuta korjausta autolle jos esim. jarrupalat ovat kuluneet ja niitä ei ole työtilaukseen merkitty. Asiakas voi kieltäytyä, tällöin merkitään työtilaukseen merkintä siitä, ettei tule jälkipuintia myöhemmin asiasta.
 
Työ pyritään tekemään määriteltyyn aikaan mennessä valmiiksi, jos työtä ei saada ajoissa valmiiksi siitä ilmoitetaan ajoissa asiakkaalle.
 
Maksu tapahtuu työnvastaanottamisen yhteydessä, ellei toisin ole sovittu. Työllä on aina takuu 6kk/15000km
 
Maalauspuolella työn takuu on 12kk
 
Maalaustakuu ei kata vaurioita, jotka johtuvat:

a.  ulkoisista vahingoista, kuten esim. kiveniskuista, ilman epäpuhtauksista tai muista vastaavista syistä,
b. korin osien liitoskohtien välistä alkaneesta ruostumisesta, jota ei ole liitoskohtia avaamatta mahdollista todeta,
c. ajoneuvon osiin aikaisemmin tehdyistä korjaus- ja maalaustöistä, jotka on tehty sellaisia menetelmiä käyttäen, jotka ovat vahingoittaneet maalausta ja joita ei maalauksen aikana ole voitu havaita.
Korjaamo voi rajoittaa:
a. takuuta maalauksissa, joissa asiakas on tehnyt pohjustustyöt, toimittanut omat maalausmateriaalit tai asettanut maalaamolle tämän normaaleista työmenetelmistä poikkeavia vaatimuksia,
b. takuuta maalauksissa pintoihin, joissa on ruoste- tai muita vastaavia syöpymisvaurioita.
c. takuuta maalauksissa, jotka tehdään muovi- ja kumiosiin, joiden materiaalia se ei voi kohtuudella tunnistaa.

Korjaamo ilmoittaa asiakkaalle asettamistaan rajoituksista työtilausta tehtäessä tai viimeistään rajoituksen aiheen ilmetessä. Asiakkaan huomatessa virhe, hänen täytyy ajoissa ilmoittaa siitä. Virhe korjataan korjaamon/maalaamon piikkiin jos sen katsotaan olevan aiheellinen.

Jos erimielisyyksiä tulee ja niitä ei voida ratkaista osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja-asiakas voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi. Jos erimielisyydet ratkaistaan tuomioistuimessa, kanne voidaan nostaa myös kuluttajan kotipaikkakunnan yleisessä alioikeudessa.

Tiivistykseni: http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/yritykselle/sopimusehdot/vakiosopimusehdot/moottoriajoneuvojen-korjausehdot/
 

Renkaan tasapainoitus
 
 
Vanteeseen sovitettiin keskittävä kappale
 
 
Vanne laitettiin koneeseen, keskireiän läpi. Vanteen takapuolelle jäi keskittävä kappale ja etupuolelta kiristettiin kuvassa näkyvällä kiristäjällä.
 


 Kansi päälle ja pyörä lähti pyörimään ja kone katsoi tasapainoituksen. 10Grammaa vasemmalle vanteenreunalle, näyttää kone.

Koneessa kuva näytti mihin paino tulee, ja tarkalleen siihe ansensimme 10gramman painon. Näitä painoja käytetään useammin peltivanteissa. Sitten uudelleen ajoon.



 
 
 
 






 Testi näyttää hyvää!
Kokeilimme toisenlaisilla painoilla myös. Kuvassa liimapainot. Aluvanteissa useimmiten käytetään näitä.