sunnuntai 10. elokuuta 2014

Matkamme Saksaan Bremeniin

Kävimme keväällä viimesellä kouluviikolla Saksassa Bremenissä, tutustumassa Mercedes-benzin tehtaaseen.

Tehdas Bremenissä vaikutti mielestäni vähän sotilasalueelta. Isoja halleja oli kymmeniä vieri vieren. Robotit tekivät suurimman osan työstä. Menimme punaisen nuolen osoittamasta kohdasta sisään tehdasalueelle ja kävimme muutamissa halleissa katsomassa miten mersuja rakennetaan. Kuvata ei saanut alueella, joten tämäkin kuva on googlesta otettu.

Ensin meille kerrottiin taustoja Daimleristä, eli yhtiöstä joka mersuja valmistaa. Kerrottiin mitä mersuja juuri tällä tehtaalla Bremenissä tehdään ja miten (SL, SLK, C, E ja GLK) ja sitten säännöt miten tuli olla ja liikkua tehdasalueella. Yksi työntekijöistä piti meille kiertueen ja opasti meitä hallista toiseen ja kertoi mitä missäkin tehtiin.


Jokainen auto sai alkunsa isosta rullasta alumiinia. Robotit tekivät hienoa työtä tehtaalla, hitsasivat, muotoilivat, maalasivat jne. Ihmiset sitten kokosivat autot, asensivat sisustat, ovet, peilit jne. Rakenteilla olevat mersut kulkivat "liukuhihnoilla" ja kaiken piti tapahtua erittäin nopeasti ja niin ne tapahtuivatkin. Lopuksi valmiit autot testattiin tarkasti testiradalla, joka merkitty kuvaan.  
Asentajat asentavat osia

Työntekijät hiovat ennen korin maalausta pinnan täydelliseksi. Yhtään virhettä ei saa olla.

Robotit työn touhussa

Reissu oli erittäin mielenkiintoinen ja tuli opittua paljon autojen ja juuri MB:n valmistuksesta. 

Kuvat otettu googlesta.